nieuws

Corbus Advocaten steunt revalidatiecentrum RevArte

19
04
‘12

Revalidatieziekenhuis RevArte neemt – met de steun van Corbus Advocaten – deel aan handbikrace

Op zondag 22 april 2012 vinden de Antwerp 10 Miles & Marathon plaats in Antwerpen.
Als onderdeel van dit evenement wordt eveneens een handbikerace georganiseerd van 5 km voor handbikers met een handicap.
 
Recreatieve Handbikewedstrijd 5 km
Start: 13.30 uur, Thonetlaan, Linkeroever
Aankomst: Charles De Costerlaan, Linkeroever
Parcours van de 5 km op Linkeroever
Voor de recreatieve handbikers met een handicap (niet-licentiehouders, min. 18 jaar)

Enkele revalidanten van het revalidatiecentrum RevArte nemen deel aan deze handbikerace.

RevArte is een revalidatieziekenhuis voor volwassenen en heeft sinds kort haar vestiging in de Drie Eikenstraat 659 te Edegem (ter hoof van het UZA en UA Antwerpen). De missie van RevArte luidt als volgt:

Revalidatieziekenhuis RevArte richt zich op de revalidatie van verworven fysieke en/of cognitieve stoornissen. Door de zich steeds uitbreidende medisch-technologische kennis overleven steeds meer mensen een ernstige ziekte, trauma of chirurgische ingreep. Steeds meer mensen worden daardoor met blijvende fysieke en cognitieve beperkingen geconfronteerd. In RevArte worden de revalidanten daarom behandeld door een multidisciplinair team van deskundigen gespecialiseerd in de revalidatie van hersenletsels, amputaties, dwarslaesies en locomotorische problemen. Voor elke revalidant streven we naar het bereiken van een zo groot mogelijke functionele zelfredzaamheid die leidt tot een zo optimaal mogelijke sociale en professionele reïntegratie.  Afhankelijk van de medische zorgcomplexiteit zal het realiseren van de revalidatiedoelstellingen gebeuren via een tijdelijke hospitalisatie of op ambulante basis. Revalidatieziekenhuis RevArte kan jaarlijks ongeveer 1600 revalidanten behandelen. Dit wordt gerealiseerd op basis van 194 bedden (opname), alsook 100 patiënten die op ambulante basis revalideren. Tevens beschikken we over een geriatrisch dagziekenhuis.

Corbus Advocaten is onder de indruk van de manier waarop RevArte mensen begeleidt bij hun revalidatie en heeft daarom besloten om samen met RevArte een aantal revalidanten te laten deelnemen aan de 5 km handbikrace met moderne handbikes.
 
De 7 deelnemers aan dit project zijn Fons, Ward, Lenny, Youssef, Yannick, Stefan en Kris, allemaal mensen met een eigen verhaal.

Zij trainen al maandenlang voor dit evenement en kijken dan ook met bijzonder veel motivatie en enthousiasme uit naar de wedstrijd.

 Voor een impressie van de laatste voorbereidingen, klik hier.