Evenveel kansen als uitdagingen

ICT-ontwikkelingen, vooral op het internet, roepen dagelijks nieuwe juridische vragen op. Het wettelijk kader is hieraan immers niet aangepast. Corbus kan u de weg wijzen in de digitale wereld, of u nu een startup bent of een gevestigde onderneming. We staan u efficiënt bij, zodat u alle kansen kunt benutten.

Voortdurend veranderende wereld

Het internet, digitale media en e-commerce creëren veel mogelijkheden en nieuwe kansen, maar creëren evenveel uitdagingen en obstakels. De razendsnelle technologische evolutie die ondernemingen ondergaan, gebeurt bovendien in een wettelijk kader dat vaak gecompliceerd is en soms zelfs volledig achterhaald. Wij zijn vertrouwd met deze snel veranderende regelgeving, en kunnen u bijstaan in elke fase van de levenscyclus van uw onderneming.

Het belang van privacy

Privacy en gegevensbescherming zijn in enkele jaren tijd uitgegroeid tot één van de belangrijkste thema’s in de informatiemaatschappij, zowel voor bedrijven, overheden als consumenten. In een samenleving waarin persoonsgegevens meer en meer als betaalmiddelen worden beschouwd en waarin sociale netwerken en sociale media (Facebook, Twitter, LinkedIn, Youtube, Google+, …) alomtegenwoordig zijn, wordt ieders recht op privacy aanzienlijk op de proef gesteld. Een passende juridische bescherming is dus absoluut noodzakelijk.

Proactief en efficiënt

De steeds strenger wordende regelgeving noopt veel organisaties ertoe om proactief hun privacyrisico’s te minimaliseren. Het niet naleven van de regelgeving kan namelijk verregaande gevolgen hebben op juridisch en commercieel vlak. Zo kunnen de toezichthouders grote boetes opleggen, maar bovendien kunnen uw reputatie en merk ernstig geschaad worden. Corbus kan onderzoeken of u de privacyrechten van anderen respecteert. We stellen aanbevelingen op en helpen u bij de implementatie. We kunnen u eveneens bijstaan bij overheidsaangiftes en bij de opleiding van uw medewerkers.

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

  • Bescherming privacy en persoonsgegevens
  • E-commerce, elektronisch contracteren (screening website, elektronische handtekening, wettelijke regels betaling, facturatie,…)
  • Open source, cloud computing
  • Software-en hardwarelicentieovereenkomsten